direct contact 0519 29 23 03

Diensten

Het is het schrikbeeld van iedere vakantieganger: pech onderweg terwijl u met de auto op weg bent naar uw vakantiebestemming. Daar staat u, op de vluchtstrook langs een drukke weg in de brandende zon. Huilende kinderen. En hoe legt u uit in een vreemde taal dat er een rood lampje brandt op het dashboard? 

Ieder jaar weer gaan miljoenen Nederlanders met de auto op vakantie. Vaak een lange rit: nog altijd zijn landen als Frankrijk, Spanje en Italië favoriet voor een paar weekjes zomervakantie. En dan ben je al gauw 1500 kilometer onderweg. Maar wat is er leuker dan lekker kamperen, met je eigen tent, vouwwagen of caravan, in een lekker warm land? En met de vrijheid van je eigen auto? Eigenlijk begint de vakantie al op het moment dat je thuis instapt. Maar zorg wel voor een goed onderhouden auto die is voorbereid op de reis. Daarom: voor vertrek, vakantiecheck! 

Zwaar
Voor uw auto is de vakantierit een extra zware belasting. Ga maar na: het hele gezin gaat mee, inclusief alle bagage, caravan aan de trekhaak en als het tegenzit ook nog een paar fietsen op het dak. Niet alleen de motor moet maximaal presteren om door bergachtig gebied de vaart erin te houden: ook de banden, de remmen en vooral de motorkoeling hebben het zwaar. Alleen een goed onderhouden auto, in optimale conditie, kan dat aan. Laat daarom voor uw vakantie uw auto op juist die zaken door uw BOVAG-garage controleren. Het kost niet veel tijd en maakt dat u met een veilig gevoel kunt vertrekken.

APK
Maar… is een geldige apk niet voldoende garantie voor een zorgeloze reis? Het antwoord op deze vraag is simpel: nee, een apk is een momentopname en voornamelijk gericht op essentiële, verkeersveilige punten. De vakantiecheck richt zich juist op die onderdelen van de auto die tegen de extra zware belasting moeten kunnen. Na de controle weet de monteur precies of uw auto klaar is voor de lange reis en of er eventueel nog reparaties nodig zijn. En dat geeft natuurlijk een goed gevoel!

Ruimte
Krijgt u het niet voor elkaar alle bagage in de auto te pakken? Dan kan het handig zijn voor wat extra bagageruimte te zorgen voor de vakantie. Een aanhangwagen is natuurlijk ideaal. Maar ook een dakkoffer kan erg handig zijn, vooral voor niet al te zware bagage zoals kleding en slaapzakken. Voor vrijwel iedere auto is een trekhaak leverbaar en zijn er passende dakdragers op de markt. Uw BOVAG-garage weet precies welk type voor uw auto het meest geschikt is. En adviseert u daar graag over. Zo bent u niet alleen verzekerd van een veilige auto, maar kunt u ook lekker comfortabel alles meenemen wat u nodig heeft.